Welzijn en Gezondheid

De VUB biedt haar studenten de volgende medische en psychologische dienstverlening aan op of dichtbij de campussen.

Huisarts »

Bij de Universitaire Groepspraktijk VUB kan je - zowel op campus Etterbeek als Jette - naar de huisarts. Alle raadplegingen zijn op afspraak en moeten cash betaald worden.

Meer praktische informatie (adres, openingsuren, ...) en de afsprakenkalenders van de huisartsen vind je op het nieuwe studentenportaal.

Een huisarts van wacht - TerraNova - is beschikbaar bij de Universitaire Groepspraktijk VUB (Schoofslaan 8, 1160 Brussel, achter de Colruyt):

  • elke werkdag 20:00 - 23:30
  • weekend en feestdagen 08:00 - 23:30
 

Tandarts »

Op zowel campus Jette als Etterbeek kan je voor algemene tandverzorging langs bij de tandarts. Alle raadplegingen zijn op afspraak en worden verstrekt aan conventietarieven. De tandarts in Etterbeek vind je terug in de Universitaire Groepspraktijk. Je kan telefonisch een afspraak maken via 02 - 629 23 00. 

Voor de tandarts in Jette maak je een afspraak via 02 - 477 49 20. Deze praktijk is gelegen in de Tandheelkundige kliniek (gebouw K), Laarbeeklaan 103 - 1090 Brussel.

 

Kinesitherapie

De groepspraktijk Kinetiek biedt wervelkolomrevalidatie, (top)sportrevalidatie en kinesitherapie voor extremiteiten aan. De praktijk bevindt zich op de eerste verdieping van het gebouw U-Residence.

[W] www.kinetiek.be
[E] kinetiek [at] vub [dot] ac [dot] be
[T] Wervelkolomrevalidatie: 02 - 629 23 33
[T] (Top)sportrevalidatie & kinesitherapie voor extremiteiten: 02 - 629 27 41

 
 

Studiebegeleidingscentrum

 

Psychologische hulpverlening »

Ervaar je moeilijkheden tijdens je studies en voel je je niet goed in je vel? Maak dan een afspraak met een van de studentenpsychologen. Met hen kan je in vertrouwen praten over wat moeilijk loopt en ze zoeken samen met jou een oplossing.

Heb je los van je studies behoefte aan psychosociale hulp of een goed gesprek? Neem dan contact op met CAW Brussel via het onthaal, per onthaal [dot] etterbeek [at] cawbrussel [dot] be (e-mail), telefoon (02 - 629 23 45) of chat.

De onthaalmedewerker kan je doorverwijzen naar Team Begeleiding voor verdere opvolging. De consultaties zijn volledig gratis.

  

Hulp bij ongeplande zwangerschap »

Alle activiteiten die te maken hebben met de hulp bij ongeplande zwangerschap zijn gegroepeerd in SJERP-Dilemma-VUB.

Voor meer informatie en een antwoord op al je vragen, kan je dan ook bij hen terecht.

 
 

Meldpunt grensoverschrijdend gedrag »

Elke vorm van ongewenst gedrag op de campus (intimidatie, pestgedrag, chantage, stalking, discriminitie, seksueel misbruik, geweld, ...) kan via e-mail gemeld worden aan een speciaal ingericht meldpunt voor grensoverschrijdend gedrag: meldpunt [at] vub [dot] ac [dot] be. Je hebt de vrije keuze om enkel te melden of vanuit de melding op zoek te gaan naar hulpverlening en/of een sanctionerende procedure. Discretie is gegarandeerd.

 

Medische begeleiding (top)sport »

Bij het Brussels Laboratorium voor Inspanning en TopSport (BLITS) kan je als startende, recreatieve, competitie- of topsporter terecht voor deskundig advies en o.a. inspanningsproeven, sportspecifieke veldtests en sportmedisch keuringsonderzoek.

BLITS vind je op de eerste verdieping in U-Residence. Hun contactgegevens vind je hier.

 

 
 

UZ Brussel »

Naast de eerstelijnszorgen op de campussen van de Vrije Universiteit Brussel is het UZ Brussel een tweedelijns zorgencentrum waar je terecht kan voor een totaalpakket aan gespecialiseerde zorgen.

Binnenkort start het UZ Brussel ook met raadplegingen dermatologie en urologie in in Schoofslaan 8:

  • Dermatologie: elke woensdag tussen 14:00 en 19:00.
    Van 14:00 tot 15:30 geldt het conventietarief. Maak een afspraak.
  • Urologie: elke vrijdag tussen 14:00 en 18:00. Alle raadplegingen zijn geconventioneerd. Maak een afspraak

Het Universitair Ziekenhuis Brussel maakt deel van de Vrije Universiteit Brussel.