Welzijn en Gezondheid

De VUB biedt haar studenten de volgende medische en psychologische dienstverlening aan op of dichtbij de campussen.

Huisarts »

Bij de Universitaire Groepspraktijk VUB kan je - zowel op campus Etterbeek als Jette - naar de huisarts. Alle raadplegingen zijn op afspraak, worden verstrekt aan conventietarieven en moeten cash betaald worden.

Voor meer praktische informatie (adres, openingsuren, ...) en de afsprakenkalender slechts een adres: http://www.ugpvub.be .

 

Tandarts »

Op zowel campus Jette als Etterbeek kan je voor algemene tandverzorging langs bij de tandarts. Alle raadplegingen zijn op afspraak en worden verstrekt aan conventietarieven. De tandarts in Etterbeek vind je terug in de Universitaire Groepspraktijk.

Voor de tandarts in Jette maak je telefonisch een afspraak via 02 - 477 49 20. Deze praktijk is gelegen in de Tandheelkundige kliniek (gebouw K), Laarbeeklaan 103 - 1090 Brussel.

 

Kinesitherapie

De Kinetiek biedt wervelkolomrevalidatie, (top)sportrevalidatie en kinesitherapie voor extremiteiten aan. De praktijk bevindt zich op de eerste verdieping van de U-Residence.

[E] kinetiek @ vub.ac.be
[T] Wervelkolomrevalidatie: 02 - 629 23 33
[T] (Top)sportrevalidatie & kinesitherapie voor extremiteiten: 02 - 629 - 27 41

 
 
 

Psychologische hulpverlening »

Heb je behoefte aan psychosociale hulp of een goed gesprek? Neem dan contact op met CAW Brussel via het onthaal, per onthaal [dot] etterbeek [at] cawbrussel [dot] be (e-mail), telefoon (02 - 629 23 45) of chat.

De onthaalmedewerker kan je doorverwijzen naar Team Begeleiding voor verdere opvolging. De consultaties zijn volledig gratis.

 

 

Hulp bij ongeplande zwangerschap »

Alle activiteiten die te maken hebben met de hulp bij ongeplande zwangerschap zijn gegroepeerd in SJERP-Dilemma-VUB.

Voor meer informatie en een antwoord op al je vragen, kan je dan ook bij hen terecht.

 
 

Meldpunt grensoverschrijdend gedrag

Elke vorm van grensoverschrijdend gedrag naar studenten (intimidatie, pestgedrag, chantage, stalking, discriminitie, seksueel misbruik, geweld, ...) kan via e-mail gemeld worden aan de universitaire overheid. Deze meldingen worden steeds in alle discretie onderzocht. Eventuele sancties volgen de bestaande tuchtreglementen voor studenten en personeelsleden:

  • meldpunt overschrijdend gedrag van student naar student: vicerector [dot] studentenbeleid [at] vub [dot] ac [dot] be
  • meldpunt overschrijdend gedrag van personeel naar student: rector [at] vub [dot] ac [dot] be
 

Medische begeleiding (top)sport »

Bij het Brussels Laboratorium voor Inspanning en TopSport (BLITS) kan je als startende, recreatieve, competitie- of topsporter terecht voor deskundig advies en o.a. inspanningsproeven, sportspecifieke veldtests en sportmedisch keuringsonderzoek.

BLITS vind je op de eerste verdieping in U-Residence. Hun contactgegevens vind je hier.

 

 
 

UZ Brussel »

Naast de eerstelijnszorgen op de campussen van de Vrije Universiteit Brussel is het UZ Brussel een tweedelijns zorgencentrum waar je terecht kan voor een totaalpakket aan gespecialiseerde zorgen.

Het Universitair Ziekenhuis Brussel maakt deel van de Vrije Universiteit Brussel.