Verder studeren

"Ik heb mijn diploma hoger onderwijs net behaald en wil graag nog verder studeren..."

Verder studeren binnen de Universitaire Associatie Brussel (UAB)

Heb je net jouw diploma behaald en wil je verder studeren in Brussel? Op de website van Universitaire Associatie Brussel ontdek je welke mogelijke (vervolg-)opleidingen je kan aanvatten binnen de VUB en EhB met jouw diploma.

We zetten de mogelijkheden hier even kort op een rijtje. 

  • Met een professioneel bachelordiploma kun je via een schakelprogramma of een verkorte bachelor instromen in een masteropleiding of kun je een bachelor-na-bacheloropleiding of een postgraduaat aanvatten. 
  • Met een academisch bachelordiploma kun je naast de master die rechtstreeks toegang verschaft, ook kiezen om een andere richting uit te gaan: via een specifiek voorbereidingsprogramma kun je dan instromen in een andere master. 
  • En met een masterdiploma kun je ook kiezen om een tweede master, een master-na-masteropleiding, een verkorte bachelor of een postgraduaat aan te vatten. 

Indien je in de lijst op de website bij je behaalde diploma niet meteen vindt wat je zoekt, raden we je aan contact op te nemen met je studietrajectbegeleider, die a.d.h.v. je persoonlijk dossier een op jouw maat gemaakt ad hoc programma kan samenstellen (bv. een verkorte bachelor, een schakel- of een voorbereidingsprogramma).

VIDEO: verder studeren in Brussel

In onderstaand filmpje getuigen enkele studenten over hun verdere studies binnen de Universitaire Associatie Brussel. Twee studenten vertellen over hun overstap van de VUB naar de EhB, terwijl de andere twee studenten het net andersom deden.

 

 Verder studeren buiten de Universitaire Associatie Brussel (UAB)

Indien je wil verder studeren, dan geven we jou graag volgende tips mee:

  • Informeer je goed over je verdere studies. Raadpleeg websites, ga langs op infodagen en aarzel niet om jouw vragen te stellen. 
  • Misschien heb je wel recht op enkele vrijstellingen of een programma op maat? Neem dan zeker en vast eens contact op met de studietrajectbegeleider van je opleiding. 
  • Wil je werken en studeren combineren? Infomeer je goed en ga na in welke mate er faciliteiten zijn voor werkstudenten. 
  • Neem eens een kijkje op www.hogeronderwijsregister.be . Het hogeronderwijsregister geeft een volledig overzicht van het erkende hoger onderwijs in Vlaanderen. In het geval van bachelor- en masteropleidingen gaat het dan ook over geaccrediteerde, en dus door de Vlaamse overheid erkende, opleidingen.