Twijfels over je studiekeuze? Heroriënteren?

"Ik twijfel over mijn studiekeuze en weet niet goed of ik deze opleiding ga verder zetten."

Het StudieBegeleidingsCentrum (SBC) en de Universitaire Associatie Brussel (UAB) helpen je met studie- en heroriënteringsadvies.

Blijf niet bij de pakken zitten en praat erover, ook al is het academiejaar al een tijdje begonnen.

Ik wil graag iets anders gaan doen, maar weet nog niet wat precies.

Ten rade bij de studentenpsycholoog of studiebegeleider:

De studentenpsychologen of studiebegeleiders kunnen je helpen en begeleiden in dit studiekeuzeproces.

Aarzel niet hen te contacteren via begeleiding [at] vub [dot] ac [dot] be. Het maken van een (nieuwe) studiekeuze is niet evident. Dit is een actief en dynamisch proces, waarbij je niet overhaast te werk mag gaan. We willen je alvast op weg helpen in dit proces en bieden hieronder enkele reflectieopdrachten aan. Je kan hiermee zelf aan de slag en indien je wenst, kan je ze meenemen tijdens je afspraak.

• Opdracht 1: even stilstaan bij je huidige opleiding/studiekeuze
  • Opdracht 2: even stilstaan bij je nieuwe studiekeuze: verkennen en ontdekken

Neem eens een kijkje in het opleidingsaanbod van de Universitaire Associatie Brussel (UAB):

In onderstaand filmpje getuigen studenten over hoe ze - na een gesprek met de studietrajectbegeleider - gekozen hebben om zich succesvol te heroriënteren binnen de Universitaire Associatie Brussel (UAB).

Hier vind je het volledige opleidingsaanbod van de Universitaire Associatie Brussel (UAB).

Indien je een gesprek wenst met een (studie)trajectbegeleider van de UAB, dan kan je via onderstaande links de contactgegevens vinden:

Ik wil graag iets anders gaan doen en heb mijn keuze gemaakt.

Indien je nieuwe opleiding ook een VUB-opleiding is, neem dan eerst even contact op met de studietrajectbegeleider van je nieuwe opleiding. De studietrajectbegeleider kan dan samen met jou je heroriëntering uitstippelen en je het nodige advies geven. Indien je elders wil gaan studeren, dan raden we je aan volgende stappen te volgen:
  • Informeer je goed over je nieuwe opleiding. Hiervoor kan je contact opnemen met de studie(traject)begeleider van deze opleiding. Doe dit zeker wanneer het academiejaar reeds begonnen is.
  • Zet je studie(s) aan de VUB stop. Hoe?
  • Schrijf je in voor je nieuwe opleiding. Hiervoor dien je de inschrijvingsprocedure van de (nieuwe) onderwijsinstelling te volgen. Voor de registratie van je opleidingsonderdelen neem je best contact op met de studie(traject)begeleider.