Studentenadministratie voor werkstudenten

Inschrijven

Alle praktische informatie voor inschrijven als nieuwe VUB-student >>>

Aanmelden

Tijdens het online aanmelden geef je op de pagina 'programmakeuze', bij 'werken en studeren' aan of je je studie in avondonderwijs wil volgen en of je je opleiding zal combineren met werk.

Avond- of weekendonderwijs

! Als je kiest voor 'avond- of weekendonderwijs' kan je bij de 'programmakeuze' enkel kiezen voor programma's die in avondonderwijs worden aangeboden.

Door te kiezen voor 'avond- of weekendonderwijs' en bij 'bewijs tewerkstelling/uitkeringsgerechtigde, ik verklaar op eer' aan te duiden wat voor jou van toepassing is, vraag je meteen het statuut van werkstudent aan.

Wil je gewoon dagonderwijs volgen dan kies je voor ‘dag’ en bij ‘werksituatie’ voor ‘niet van toepassing’.

! Beslis je pas in de loop van het academiejaar om je studie ’s avonds te volgen? Dan kan je gebruik maken van het formulier "Werken en studeren”.

BEV/OVR

Indien je je avondstudies combineert met je werk:

Volg je de Specifieke Lerarenopleiding en wil je BEV aanvragen? Gebruik dan het formulier "Werken en studeren”. Je kan online geen BEV aanvragen.

! Beslis je pas in de loop van het academiejaar om BEV of OVR aan te vragen? Dan kan je gebruik maken van het formulier "Werken en studeren”.

Herinschrijven

Als herinschrijvende werkstudent krijg je altijd de mogelijkheid om het vakje ‘werksituatie’ aan te passen voordat je je inschrijvingscontract ondertekent in de SelfService Studenten. Als je dat jaar bijvoorbeeld van 4/5 overgaat naar 1/3 kan je het daar aanpassen.