SOS inschrijvingen: registratie van je vakken

SOS inschrijvingen home

Belangrijke tips

• Vakken registreer je in de SelfService Studenten door in te loggen met je NetID
  • Vakken registreren is mogelijk, van zodra je bent ingeschreven voor 2017-2018, vanaf 1juli 2017.
  • De deadline om vakken te registreren is:
    • 15 oktober voor 1e semester- en jaarvakken
    • 28 februari voor 2e semester vakken
  • Het systeem heeft soms een nachtje nodig om je inschrijving te verwerken en je NetID klaar te zetten. Soms zelfs iets langer. Wacht best op je uitnodigingsmail om vakken te registreren in de SelfService Studenten.
  • Contacteer nooit de Onderwijs- en Studentenadministratie voor vakkenregistratie, maar wel je faculteit. Het bespaart je onnodig wachten.
  • Vaak is er een heel logische reden waarom het systeem je niet toelaat om een bepaald vak te kiezen. Voor je alarm slaat: check de meest voorkomende foutmeldingen.
  • Om in aanmerking te komen voor kinderbijslag, moet je tijdens het academiejaar ingeschreven zijn én blijven voor minstens 27 studiepunten. Uitzondering: diplomajaar met thesis of stageverslag. Meer informatie over kinderbijslag >>>
  • Om in aanmerking te komen voor een studietoelage van de Vlaamse overheid, is het o.a. belangrijk om in te schrijven met een diplomacontract voor minstens 27 studiepunten (uitzondering: diplomajaar). Meer informatie over studietoelagen >>>

Vakkenregistratie stap voor stap >>>

Meest voorkomende foutmeldingen >>>

Infopunt Studenten

[A] Campus Etterbeek - Gebouw D - Pleinlaan 2 - 1050 Brussel
[E] info [at] vub [dot] ac [dot] be
[O] ma - vr 09:00 -18:00 ( ! 17:00 tijdens vakanties)
[T] + 32 (0)2 629 20 10

Je studieresultaten of jaarprogramma bespreken

StudieBegeleidingsCentrum (SBC)

Je studievoortgang en resultaten bespreken bij het SBC

Je jaarprogramma samenstellen met de studietrajectbegeleider van je faculteit
sac [at] vub [dot] ac [dot] be ( )

Problemen met je vakkenregistratie?

Staat je probleem hier niet tussen?

Ga dan langs bij de Helpdesk vakkenregistratie op de campus