Ombudspersoon voor doctorandi

 

Ombudspersoon voor doctorandi

Je kan als doctorandus bij de Ombudspersoon voor doctorandi terecht met opmerkingen en klachten, die betrekking kunnen hebben op moeilijkheden in de betrekkingen met de promotor(en) of de (Interdisciplinaire) Commissie voor de Doctoraatsopvolging bij de voorbereiding en de uitvoering van je doctoraat.

De Ombudspersoon voor doctorandi bemiddelt op jouw verzoek bij de promotor(en), de voorzitter van de (Interdisciplinaire) Commissie voor de Doctoraatsopvolging, de Decaan en de leden van het academisch personeel met als doel een minnelijke schikking van de klachten na te streven. De Ombudspersoon voor doctorandi bepaalt in overleg met de betrokken doctorandus op welke wijze er het beste gehandeld kan worden na de probleemsignalering en of een verdere procedure nodig is.

De Ombudspersoon voor doctorandi registreert alle ontvangen opmerkingen en klachten in een vertrouwelijk dossier en is tot geheimhouding en discretie verplicht.

Meer informatie over de ombudspersoon voor doctorandi vind je in het Centraal Doctoraatsreglement (artikels 10 t/m 16).

 

Spreekuren academiejaar 2017-2018:

  • Prof. Dr. Ann Nowé:

Campus Etterbeek, Building G, room 10G.711B
appointments [T] 02/629 38 61 or [E] Ann [dot] Nowe [at] vub [dot] ac [dot] be

  • Prof. Dr. Luc Bouwens

Campus Jette, building D, ground floor, room D036,
appointments [T] 02/477 44 57 or [E] Luc [dot] Bouwens [at] vub [dot] ac [dot] be

Wetenschappelijk wangedrag

Ook het werk van doctorandi moet voldoen aan de eisen van de wetenschappelijke integriteit. Doctorandi mogen geen wetenschappelijk wangedrag, waaronder plagiaat, plegen.

In het Centraal Doctoraatsreglement (art. 22) wordt een procedure aangereikt voor een behandeling van vermoedens van wetenschappelijk wangedrag.

 

Met de steun van