De doctoraatsopleiding en de drie Doctoral Schools

De Doctoraatsopleiding van de Vrije Universiteit Brussel wordt georganiseerd door de drie 'Doctoral Schools' van de VUB. Deze Doctoral Schools zijn interdisciplinaire en interfacultaire organen die werden opgericht in 2007. Ze ondersteunen de doctorandi, stimuleren kwaliteit en promoten het junior onderzoek door middel van het organiseren, coördineren en erkennen van workshops, seminaries, master classes, reguliere opleidingsonderdelen, enz.

De Doctoral Schools hebben als doel om de Doctoraatsopleiding een duidelijk kader te verlenen en op die manier de visibiliteit en uitstraling van het doctoraat te vergroten, zowel binnen als buiten de academische wereld.

Aan elke Doctoral School zijn verschillende faculteiten verbonden, die samen de Doctoraatopleiding organiseren. Elke Doctoral School heeft een Directeur die instaat voor de dagelijkse leiding van zijn/haar Doctoral School en in overleg met de Doctoral School Raad, de andere Directeurs en de Centrale Doctoraatsbegeleiding het beleid en de inhoud van de Doctoraatsopleiding zal bepalen.

Meer informatie over de structuur en werking van de Doctoral Schools kan je vinden in het Doctoral School Reglement Vrije Universiteit Brussel.

 

 

Doctoral School of Human Sciences

Directeur: Prof. Dr. Karen François

Tel: +32 2 629 27 84
E-mail: dsh [at] vub [dot] ac [dot] be
Lokaal: 5B.425 (Campus Etterbeek)

 

 

Doctoral School of Natural Sciences and (Bioscience) Engineering

Prof. Dr. Gerd Vandersteen
Tel: 02 629 29 44
E-mail: NSE [at] vub [dot] ac [dot] be
Room: 6K430 (Campus Etterbeek)

 

 

 

Doctoral School of Life Sciences and Medicine

Prof. Dr. Leo van Grunsven
Tel: 32-2-4774407
E-mail: LSM [at] vub [dot] ac [dot] be
Room: D022 (Campus Jette)

 

Met de steun van