Attest bedrijfsbeheer voor ondernemende bachelorstudenten

Heb je plannen om een eigen zaak te beginnen? Behaal dan je Attest Bedrijfsbeheer tijdens je bachelorstudies en sla drie vliegen in één klap: voldoe aan de wettelijke voorwaarden om een onderneming te mogen opstarten, verwerf de nodige basiskennis om succesvol te ondernemen, en toets de haalbaarheid van je project af.

Steeds meer studenten willen al tijdens hun studies ondernemen. Om een bedrijf te mogen opstarten moet je echter een Attest Bedrijfsbeheer bezitten. Een bachelordiploma geeft automatisch recht op dit attest. Studenten die al tijdens hun bachelorstudies een bedrijf willen oprichten kunnen voortaan dit attest aan de VUB behalen. Niet alleen beantwoord je daarmee aan de wettelijke vereisten, maar tegelijkertijd krijg je een relevante opleiding en wordt je project kritisch onder de loep genomen.

Het VUB-aanbod bestaat uit volgende onderdelen:

1. De (Engelstalige) Starter Seminars en Advanced Starter Seminars.  In 19 avondsessies van 3 uur krijgen de studenten een basisopleiding ondernemerschap en bedrijfsbeheer. Dit onderdeel omvat een brede waaier aan thema’s, zoals strategie, marketing, finance, human resources management, het schrijven van een business plan, etc. Met deze sessies verwerven de studenten de kennis en de mindset om doordacht na te denken over hun project. Meer informatie vind je hier.
  2. De studenten leggen een schriftelijk examen af over de bovenvermelde thema’s.
  3. In het tweede semester focussen de studenten zich op het schrijven van het business plan van hun project. Ze krijgen een vijftiental uur begeleiding bij het schrijven van hun plan en presenteren het vervolgens aan een groep professionals van Techtransfer. Tegelijk tonen ze aan dat ze de concepten die ze geleerd hebben in het eerste semester kunnen toepassen op hun eigen project. Er wordt tevens één bijkomende (Nederlandstalige) sessie gedoceerd waarin bepaalde bijkomende onderwerpen aan bod komen die vereist zijn voor het behalen van het Attest Bedrijfsbeheer.

Voorwaarden om te mogen inschrijven:

• Bachelorstudent aan de VUB;
  • Inschrijvingsgeld van 100 Euro betalen.

Voorwaarden om het Attest Bedrijfsbeheer te ontvangen:

• Maximaal 3 gewettigde afwezigheden tijdens de (Advanced) Starter Seminars;
  • Met vrucht examen afgelegd hebben van de leerstof;
  • Met vrucht een business plan voorgelegd en verdedigd hebben.

Schrijf je nu online in!