Academisch Nederlands

ACADEMISCH NEDERLANDS

ACTO en het Studiebegeleidingscentrum bieden ondersteuning voor academisch Nederlands.

Taalateliers
Individueel werken
E-mail
Sociale media

De taalateliers ‘academisch Nederlands’

Begin januari 2018 worden hierover meer bijzonderheden bekendgemaakt.

dinsdag 6 maart 2018, 12 - 14 uur
dinsdag 13 maart 2018, 12 - 14 uur
dinsdag 20 maart 2018, 12 - 14 uur

Heb jij voor je schrijfopdrachten en papers wel ideeën, maar weet je niet hoe je ze in goede volzinnen kunt formuleren? Vind je niet altijd de juiste, gepaste woorden in het academische genre? Weet je niet precies hoe je een tekst kunt structureren? Kortom, kun je taalhulp gebruiken of zit je met taalvragen bij het schrijven van papers? Dan is deze workshop zeker iets voor jou. Met al je vragen over het schrijven van papers, artikels, maar ook grotere schrijfopdrachten (bachelor- of masterproef) ben je welkom tijdens dit atelier.

Wil je individueel en zelfstandig aan de slag om je taalvaardigheid op te krikken?

Dat kan ook!

Een eerste mogelijkheid is dat je oefeningen maakt op je taalvaardigheid (zowel algemene taalbeheersing als academische vaardigheden). Daarvoor kun je aanmelden met je VUB-account (je mailadres van de universiteit) op het oefenplatform voor academisch Nederlands. Zodra je bent aangemeld, kun je oefenen op alle onderdelen van academisch Nederlands (lezen, luisteren, examenvragen beantwoorden, presenteren en academisch schrijven) en algemene taalkwesties (grammatica, spelling, leestekens en spatiegebruik).

Via deze link kom je op het oefenplatform terecht.

Stel je liever je vraag via mail? Neem contact op met de taalbegeleiders.

Een tweede mogelijkheid is dat je via e-mail contact opneemt met de taalbegeleider academisch Nederlands. Je kunt hem bereiken via nico [dot] van [dot] den [dot] abeele [at] vub [dot] ac [dot] be e– na je mailtje kun je een afspraak maken en krijg je de kans je taalmoeilijkheden voor te leggen en tot een oplossing te komen.
naar boven

Sociale media … Jouw ding? ACTO vind je er ook!

De derde mogelijkheid is dat je via Twitter op zoek gaat naar ACTO: via @VUBActo  kun je heel wat leren! Op weekdagen verschijnt een dagelijks taaladvies via de hashtag #taaltip en tijdens taalconsultmomenten is er ook digitale ondersteuning via de hashtag #vubtaal. Bovendien kun je door de accountnaam in je tweet op te nemen ook rechtstreekse taalvragen aan ACTO stellen. Doorgaans krijg je hierop binnen de paar dagen een antwoord!
naar boven