Br(ik onderzoekt het mobiliteitsgedrag van studenten

Voor de derde keer bevraagt Br(ik het mobiliteitsgedrag van Brusselse studenten. De eerste twee surveys (in 2013 en 2015) focusten vooral op (het gebruik van) fietsen, maar deze keer wordt er een breder onderzoek gevoerd.

Er wordt onder andere gepolst naar het gebruik van het openbaar vervoer en de auto, maar ook naar de kennis over nieuwe alternatieven zoals hoverboards of monowheels.

De resultaten van deze survey helpen Br(ik om nieuwe projecten op te starten die aansluiten bij wat studenten nodig hebben. Zo zorgden de vorige surveys voor de lancering van BrikBike, de huurfiets voor studenten. Het onderzoek wordt niet enkel afgenomen in het Nederlands, maar ook in het Engels, om na te gaan wat de specifieke noden zijn van internationale studenten.

Alle deelnemers aan de survey maken kans op enkele leuke prijzen, die zoveel mogelijk gelinkt zijn aan Brussel en mobiliteit. De hoofdprijs is een culinair etentje voor 2 op de Tram Experience.

Niet twijfelen, meedoen!

Save