BEST Brussels Summer Course: Let's carbon date and celebrate

BEST Brussels (Board of European Students of Technology) aan de Vrije Universiteit Brussel organiseert dit jaar een Summer Course voor buitenlandse studenten van 12 t.e.m. 21 juli. Tijdens deze course komen ongeveer 22 studenten uit verschillende Europese universiteiten samen om lessen te volgen rond een zeker topic gegeven door professoren aan de VUB.

Dit jaar gaat de course over archeologie, vandaar de naam "Let's carbon date and celebrate". Naast de lessen over archeologie zijn er ook activiteiten waarbij onder andere cultural exchange tussen de deelnemers onderling en de lokale leden centraal staat. Een voorbeeld hiervan is de international evening waarbij iedereen een speciaal gerecht of drankje uit zijn/haar land mag voorstellen en aan het einde van de presentaties kan iedereen natuurlijk overal van gaan proeven.
Naast de educatieve en culturele doeleinden van deze course hebben is ook gewoon veel plezier samen, vandaar het tweede deel in de naam van de course: Celebrate!
In de avond organiseren ze activiteiten voor de studenten zoals pubcrawls doorheen Brussel, een filmavond, een cantus, themafeestjes, ...

Tijdens het evenement komen er ook 4 co-organisers uit andere Europese universiteiten meehelpen om deze course te realiseren. Deze co-organisers zijn ook leden van BEST internationaal, een coöperatie tussen studenten van 94 verschillende universiteiten die zich inzet om courses zoals deze te organiseren over heel Europa.
De studenten aan de Vrije Universiteit Brussel kunnen zich elk seizoen voor een gelijkaardige course (met een ander thema weliswaar) in het buitenland inschrijven via BEST Brussels.

Heb jij interesse om een kijkje te komen nemen op deze summer course en/of meer van BEST Brussels en de BEST Courses te leren stuur dan even een mailtje naar Brussels [at] BEST [dot] eu [dot] org en zij helpen je verder!

Neem ook eens een kijkje op de facebook voor foto's van voorgaande edities.