ZERO WASTE festival@VUB: 25 t.e.m.28 april

Van 25 april t.e.m. 28 april organiseert het Green Team in samenwerking met SEA en Recupel de Zero Waste week. Ontdek wat er allemaal op het programma staat!

VUB Buurderij

Op dinsdagavond kan je meteen al afvalloos van start gaan door je korte keten voeding en verpakkingsarme producten op te halen in de VUB Buurderij. Online bestellen kan nog tot zondag via https://boerenenburen.be/nl/assemblies/9019
Afhalen kan, zoals elke dinsdagavond, tussen 16h30 en 18h. Kom gerust een praatje slaan met de boeren en proef van lokale producten.

Pop-up café voor kapotte of oude elektro

Op woensdag en donderdag opent het Pop-up café van Recupel voor gebouw M, waar je tussen 12 en 18u kleine kapotte of oude elektrische toestellen komen afgeven. Nog bruikbare toestellen krijgen een tweede leven via Les Petit Riens.
In ruil krijg je een pintje, bionade of een hotdog.

Repair Café

Sam fixt (indien mogelijk) uw kapot elektro van 13u-17u!

Workshop DIY-beewraps

Voor wie een praktische oplossing wilt voor zijn afvalprobleem is er een kleine workshop diy-beewraps (waarmee je 10 maand folievrij leeft).Workshops om 13u-13u45 en 16u-16u45, er is materiaal voor 20 personen! 

Bikewash en gratis fietsherstelling

Op donderdag kun je tussen 14 en 17u langskomen met je fiets om hem gratis te laten herstellen en/of wassen. Bovendien kan je er gratis fluospullen en fietskaarten scoren.

Zero waste lifestyle lezing

Op vrijdag 28/04 om 17u00 in D.0.02 is er een zero waste lifestyle lezing, door Ortja Wille, het schonestadsmeisje (https://schonestadsmeisje.com/). Haar passie is afvalarm leven in een grootstad en ze deelt graag haar kennis.

Het programma groeit sneller dan de afvalberg, je blijft bij via de GreenTeam facebookpagina: https://www.facebook.com/GreenTeamVUB/

Alle info via GreenTeam [at] vub [dot] ac [dot] be 

 

Attachment: