Schrijf je in voor hallo politici en ga in gesprek met politici

Hoe onze energie hernieuwbaar maken? Wat met de stijgende energiefactuur? Dit soort vragen kan de burger stellen op de tweede editie van 'Hallo Politici live'.

Vandaag start de zoektocht naar enthousiaste gesprekspartners die zich op 27 april voor een één-op-één gesprek met een politicus naar Antwerpen willen begeven. Het belooft alvast een boeiende avond te worden met volgende politici: Kathleen Van Brempt, Wouter Van Besien, Willem-Frederik Schiltz, Koen Kennis, Orry Van de Wauwer en Tom Van Grieken.

Hoe ziet de avond eruit?

Na een korte inleiding start de ‘workshop energie’, georganiseerd door onderzoeksinstelling Energyville. Tijdens deze vijftig minuten kan je je als deelnemer inwerken in het thema energie. Daarnaast krijg je ook enkele tips over hoe je het best in gesprek gaat met een politicus. Zo ben je optimaal voorbereid op het tweede deel van de avond.

Na een kort pauze start de gespreksronde met zes politici. Aan elke tafel zit één politicus klaar met plaats voor exact één gesprekspartner. Je schuift met je vraag aan bij een politicus naar keuze. Elke zeven minuten krijgt een andere vraagsteller de kans om een gesprek aan te knopen. Stel je liever geen vragen? Geen probleem, er is voldoende plaats om de gesprekken mee te volgen.

Drie energie-experten volgen de gesprekken op en maken achteraf een analyse van wat ze hoorden. Zo weet je meteen wat er zich over de hele avond afspeelde. 

Interesse?

Stel je dan online kandidaat. Dit kan nog tot zondag 23 april.

Deelname is gratis

Meer info via hun website of op FB.