Joris Van De Moortel: BANG! curator #5

BANG! FESTIVAL is terug van nooit weggeweest. 

  • Onthoud #1: verdrinken is het grootste gevaar in de woestijn
  • Onthoud #2: op de planeet Jupiter regent het diamant*
  • ONTHOUD #3: VANAF MEI BEN JE MEER DAN WELKOM OP DE 5DE BANG!EDITIE

Over Joris Van De Moortel

'the 10 commandments for the guitarplayer in Vienna" bij Krinzinger Projekte, galerie Krinzinger, Wenen, dec 2016'

Kunstenaar – muzikant Joris Van De Moortel (°1983) verbreekt in zijn werk de lijn tussen beeldende kunst en muziek. Zijn mixed-mediasculpturen ontstaan frequent uit voorafgaande performances waarbij hij als gitarist / muzikant op de voorgrond treedt. Daarbij wordt hij als kunstenaar sterk beïnvloed door de musique concrète. 

THEMA BANG! #5

6 weken lang werkt de curator rond Bruegels "Twaalf spreuken"

De Renaissanceschilder – die begraven ligt in de Kapellekerk in Brussel, beeldt er twaalf Nederlandse spreekwoorden op uit. Verwacht tijdens BANG! 12 activiteiten, elk met een bruegelspreuk als uitgangspunt. Geluidskunst en performance krijgen een centrale plek binnen het festival.

FESTIVAL NAMES & DATES TO BE REVEALED VERY SOON...

*vermoedelijk