Fietsknelpunten aanpakken? Doe mee aan "Ping if you care"

Brussel schakelt een testpanel van 500 fietsers in om de verkeersveiligheid voor fietsers in de stad te evalueren.

De evaluatie gebeurt op een slimme manier. Elke deelnemende fietser krijgt op zijn fiets een knopje geïnstalleerd dat in verbinding staat met je smartphone. Voel je je als fietser op een bepaalde plek onveilig of heb je daar (bijna) een ongeluk meegemaakt, dan druk je op de knop, de PING. De PING slaagt de locatie op en stuurt die door. Na afloop van het traject kan de fietser de melding ook van korte commentaar voorzien.

We roepen studenten die zich met de fiets naar de VUB-campussen verplaatsen op om zich te kandidaat stellen voor het testpanel. Want hoe meer fietsers dankzij de "Ping if you care"-actie de knelpunten op de fietsroute naar de VUB-campussen kunnen registreren, hoe hoger ze in de lijst van fietsprioriteiten in Brussel kunnen komen. 

Geïnteresseerd? Meld je dan aan bijelke [dot] bossaert [at] mobiel21 [dot] be ( Elke Bossaert )van Mobiel 21

Voor meer info over de PING-campagne raadpleeg de Mobiel 21-website.