Betuig je steun voor VUB'er Ahmadreza Djalali

Mobilisatie voor Ahmadreza Djalali en Hamid Babaei voor de Iraanse ambassade ter gelegenheid van het Iraanse nieuwjaar.
Dinsdag 21 maart – van 12u tot 14u

Op dinsdag 21 maart verzamelen Amnesty-activisten en de Iraanse diaspora voor de Iraanse ambassade ter gelegenheid van Nowrouz, het eeuwenoude Perzische Nieuwjaarsfeest. Dit om onze steun te betuigen aan alle Iraanse gevangenen die geen eerlijk proces kregen en vaak op basis van drogredenen opgesloten werden. Niet in het minst voor professor Ahmadreza Djalali wiens gezondheid ernstig achteruitgaat in de Erin-gevangenis. Maar ook voor Hamid Babaei, student aan de Luikse universiteit die opgesloten werd na zijn weigering om medestudenten te bespioneren en voor Narges Mohammadi, een mensenrechtenactiviste opgesloten in Iran.

Met deze actie willen we de Iraanse autoriteiten erop wijzen dat we de strijd niet opgeven voor gevangenen die door oneerlijke processen opgesloten zijn in Iran. Ahmadreza, Hamid, Narges en nog zovele anderen kunnen Nowrouz niet vieren met hun geliefden en familie. Tijd voor gerechtigheid!

Praktisch:

• Van 12u tot 14u voor de Iraanse ambassade, Franklin Rooseveltlaan 15, 1050 Brussel
  • De Iraanse diaspora nodigt iedereen uit om samen te eten ter gelegenheid van Nowrouz en ontvangt ons met traditioneel gebak en een drankje. Iedereen van harte welkom, gelieve eigen lunch te voorzien.
  • Ter plaatse wordt het publiek geïnformeerd over de status van de verschillende gevangenen en luisteren we naar Iraanse muzikanten.