Dossier tram 9

Op deze pagina vind je meer informatie over de werken voor tram 9. Tram 9 is de langverwachte verbinding tussen campus Jette en metrostation Simonis die rijdt vanaf oktober 2018. De allerlaatste werken zijn aangebroken!

De laatste fases lopen van 31 juli tot finish in oktober, met de afwerking van het frontplein, een veilige én groene wandelruimte naar de bus, tram en Villo! halte.

  • De doorgang naar de campus blijft verzekerd, maar er zal wel hinder zijn. Afhankelijk van de positie van de werf, wijzigt de inrit naar de VUB hoofdingang, studentenhuizen etc…
  • Vanaf midden augustus wordt de opstaphalte van bussen 13 en 14 (zijde Poelbosschool) tijdelijk verplaatst naar een alternatieve plek in de onmiddellijke omgeving van het consultatiegebouw.
  • Vanaf 1 oktober moet de wegenis klaar zijn en wordt het plein verder afgewerkt. Het Villo! station komt dan ook terug. Hiervan zal het verkeer geen hinder meer ondervinden.

Bekijk hier de werfplanning van tram 9 (zomer 2017 - oktober 2017)

Tweerichtingsverkeer over heel de laan vanaf 1 augustus
 
Uit de mobiliteitsstudie van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest blijkt dat tweerichtingsverkeer over het hele traject Dikke Beuklaan – Laarbeeklaan de beste optie is voor een vlotte verkeersdoorstroming. Momenteel is enkel het stuk tussen de brandweer en de toegang tot de campus nog enkele richting, vanaf 1 augustus kan het verkeer ook hier in de twee richtingen door.
 
CAMPUSKNIP van 31 juli-ca. kerstvakantie
 
De voorbereidende werken voor de bouw van een nieuwe passerelle tussen UZ en VUB zullen de campus Jette voor een viertal maanden knippen. De campus krijgt twee circulatielussen:

  • Gebouwen faculteit ABCDR en studentenhuizen, EhB etc via de hoofdingang
  • Gebouwen faculteit EFGHK etc… via inrit naast gebouw K en uitrit voor gebouw GH.

Met al je vragen over tram 9 in het algemeen of in het kader van jouw specifieke mobiliteitsvraagstukken ben je welkom bij de mobiliteitscoördinator.