Engagement

Home

Je duurzaam engageren kan alleen, maar zeker in groepsverband. Op de VUB kan je aansluiten bij S.E.A., UCOS of het Green Team. Allen streven ze onder andere een duurzamere wereld na.

Green Team VUB

Het Green Team van de VUB is de drijvende kracht achter de duurzaamheidsvisie van de universiteit. Samen met studenten en personeel realiseren ze verschillende projecten om deze visie in praktijk om te zetten. Een voorbeeld van zo'n project is Groene Weken.

Wil je graag helpen, maar je weet niet goed hoe? Het Green Team is altijd op zoek naar gemotiveerde studenten die hun steentje willen bijdragen en hun krachten samen wil bundelen. Contacteer ons op greenteam [at] vub [dot] ac [dot] be en schrijf je in als
vrijwilliger of schrijf je in op onze facebookpagina voor vrijwilligers en blijf op de hoogte van  onze projecten.

S.E.A.

S.E.A. staat voor Sociaal Ecologische Activisten. Ze zijn een studentenkring met ecologische insteek die de studentengemeenschap van de VUB bewust wil maken van de klimaatverandering.

UCOS

Het Universitair Centrum voor Ontwikkelingssamenwerking (UCOS) is een educatieve NGO verbonden aan de Vrije Universiteit Brussel en de Erasmushogeschool Brussel. Ze wil  de studenten uitnodigen om kritisch na te denken over de mogelijkheden voor een duurzame en solidaire toekomst. Ze zijn ook steeds op zoek naar vrijwilligers.

Vrijwilligerswerking

Een andere manier om je duurzaam te engageren is via vrijwilligerswerking. Het kan binnen de context van de studentenorganisaties of studentenvertegenwoordiging op de VUB, maar ook buiten de campus. Brussel herbergt heel wat maatschappelijke organisaties waar je een steentje kan bijdragen en je persoonlijkheid kan verrijken.