Milieu en duurzaamheid

Duurzaamheid is geen loos begrip aan de VUB. Er worden voortdurend initiatieven genomen om van de universiteit een duurzamere gemeenschap te maken. Ontdek hieronder hoe de universiteit duurzaam te werk gaat en hoe jij hieraan actief kan bijdragen.

Eten en drinken »

Minder vlees en meer groenten op je bord maakt je eetpatroon al heel wat milieuvriendelijker. Met minimaal 2 veggiemenu's per dag in het VUB-restaurant heb je alvast geen excuus meer om een vegetarische maaltijd over te slaan.

 

Duurzaam op kot

Gezellig op kot gaan, hoeft niet duur en nieuw te zijn. Met behulp van rommelmarkten, freecycle-initiatieven en kringloopwinkels vind je dikwijls wat je nodig hebt. Tegelijkertijd bespaar je geld en geef je voorwerpen een tweede leven.

 

Mobiliteit »

Aan duurzaam vervoer is er in Brussel geen gebrek: fiets, trein, metro, tram, bus en carsharing behoren allemaal tot de mogelijkheden!

 
 
 

Engagement

Je duurzaam engageren kan alleen, maar zeker ook in groep. Op de VUB kan je je als vrijwilliger aansluiten bij S.E.A., UCOS en het Green Team.
Voor iedereen die niet langer passief wil toekijken!

 

Sorteren »

Sorteren aan de VUB is niets nieuws onder de zon. Naast papier en karton, pmd en restafval worden nog zo'n 40 afvalstoffen gescheiden ingezameld.

 
 

Duurzaamheidsbeleid VUB

Met een duurzaamheidsvisie en 23 strategische doelstellingen streeft de VUB ernaar om in al haar activiteiten rekening te houden met de duurzame ontwikkeling van de instelling.