Lezing en debat

Lezingen en debatten zijn ideaal om je kristische geest aan te scherpen. Onder Today @ VUB op de homepage zie je direct wat er die dag te doen is. Een overzicht van alle events vind je terug in de eventkalender.

Op deze pagina vind je een korte voorstelling van organisaties die regelmatig een activiteit organiseren.

Crosstalks

Crosstalks is een interdisciplinair netwerk waar academici en professionals elkaar ontmoeten en hun kennis en expertise uitwisselen. Benieuwd naar wat zij organiseren? Klik hier.

Science Bar Brussel

 

Elke 2e dinsdag van de maand traktert Science Bar Brussel je op een pintje en een portie wetenschap in het Rits Café! Tijdens de zomer is het café gesloten, maar op hun facebook krijg je elke dag wetenschappelijke nieuwtjes! 

Het is de gelegenheid om met wetenschap en wetenschappers in contact te komen in een informele setting. Hun activiteitenagenda vind je hier.

 

UPV

UPV staat voor Uitstraling Permanente Vorming vzw en organiseert educatieve en culturele activiteiten in het kader van wetenschapspopularisering. Dat betekent dat vakspecialisten uit hun ivoren toren treden en hun kennis gepassioneerd en in mensentaal doorvertellen. Aan te raden voor al wie duiding en een kritische blik echt belangrijk vinden.

Wetenschapscommunicatie

 

Het Expertisecentrum Wetenschapscommunicatie van de Vrije Universiteit Brussel en de Erasmushogeschool Brussel brengt je wetenschap in alle geuren en kleuren! Hun missie: wetenschap naar het brede publiek brengen. Ze doen dit via doet dit via verschillende evenementen, blogs, sociale media en educatieve projecten.

 

Cinematek (Koninklijk Belgisch Filmarchief)

Voor al diegenen die eens iets anders dan het kinepolisaanbod willen zien. Zowel de cinefiel als de toevallige passant kan bij Cinematek aan zijn filmnoden tegemoetkomen. Gelegen aan BOZAR en dus dicht bij het Centraal Station is een goede film nooit ver weg. Met meer dan 3000 vertoningen per jaar is er voor ieder wat wils. Klik hier voor de programmatie.

 

Kultuurkaffee

Met de afbraak van VUB's beroemdste café in aantocht heeft het Kultuurkaffee een nomadische werking ingezet. Onder de vorm van een reizend kunstenfestival met de naam BANG! zal je Kultuurkaffee kunnen terugvinden op verschillende locaties in Brussel. 

Dit nieuw concept staat gelijk aan een reizend, multidisciplinair kunstenfestival dat ieder seizoen wordt samengesteld door een zorgvuldig geselecteerde artiest. Geïnteresseerd? Check hun eventkalender.

 

deMens.nu

deMens.nu vertegenwoordigt Nederlandstalige vrijzinnig humanistische verenigingen in Vlaanderen en Brussel. Regelmatig organiseren zij verschillende activiteiten op verschillende plekken in het land.

 

Muntpunt

Muntpunt is een initiatief van De Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) én de Vlaamse overheid om een gemeenschappelijk informatie-, communicatie- en promotiebeleid te voeren voor alle bewoners en bezoekers van Brussel. Hun programmatie kan je hier raadplegen.

 

UCOS

Het Universitair Centrum voor Ontwikkelingssamenwerking (UCOS) is een educatieve ngo voor ontwikkelingssamenwerking verbonden aan de Vrije Universiteit Brussel. UCOS wil een kritische visieontwikkeling stimuleren bij studenten binnen het Vlaamse hoger onderwijs over mondiale kwesties, ontwikkelingssamenwerking en duurzame ontwikkeling.

 

deBuren

deBuren organiseert tentoonstellingen, ontmoetingen, debatten, lezingen en symposia over de meest uiteenlopende onderwerpen. Alle activiteiten van deBuren zijn voor een breed publiek en gratis toegankelijk (tenzij uitzonderlijk en anders vermeld).

 

Brussel Academy

De Brussels Academy is de place to be voor iedereen die geïnteresseerd is in Brussel en wil bijleren over de stad. Verschillende professoren en experts delen er hun kennis over Brussel met het middenveld, Brusselaars en Brusselliefhebbers.

 

Leerstoel Calewaert

De Leerstoel Calewaert wordt jaarlijks georganiseerd door deMens.nu in samenwerking met de Vrije Universiteit Brussel en Uitstraling Permanente Vorming (UPV). De Leerstoel staat in het teken van het verstrekken van onderwijs en het verspreiden van het vrijzinnig humanistisch gedachtegoed.