Waar vraag ik een studentenabonnement aan: MIVB-De Lijn-NMBS: winkel of online?

NMBS

De eerste aanvraag (incl. aanmaak van de moederkaart aan €5) dient in een station naar keuze te gebeuren.

Hiervoor breng je het volgende mee naar het NMBS loket:

• een ingevuld aanvraagformulier R220
  • een VUB-inschrijvingsgetuigschrift*
  • een attest C42: het deel voor de onderwijsinstelling mag je blanco laten (daarvoor heb je het inschrijvingsgetuigschrift), je dient wel de verklaring in te vullen en te ondertekenen (‘in te vullen en te ondertekenen door de aanvrager’)

Een bestaand abonnement verlengen kan online (tenzij je nog een papieren abonnement hebt, dan moet je naar een station naar keuze).

*In het geval je er geen meer hebt, kan je die aanvragen bij het Studenten Administratie Centrum (SAC) via dit aanvraagformulier.

MIVB (Brusselse metro, tram en bus)

Om een MIVB-Schoolabonnement aan te schaffen volstaat een VUB-inschrijvingsgetuigschrift. Dit ontvang je automatisch per post na je (her)inschrijving. Meer info over het schoolabonnement kan je nalezen op de MIVB-website.

De Lijn

Een Buzzy Pass vraag je aan in een Lijnwinkel naar keuze of koop je online.