Waar en hoe kan ik mijn lesrooster vinden?

De lesroosters van alle faculteiten vind je via MY.VUB, de button Les- & examenroosters. Je kan zoeken op jouw faculteit (en opleiding), op naam van een docent of op opleidingsonderdeel (vak).

Ben je werkstudent/avondstudent? Lees ook even deze informatie.

1. Zoeken op jouw faculteit (en opleiding)

Klik op de pagina 'les- & examenroosters' op de link van de lesroosters voor jouw faculteit, selecteer je opleiding, kies jouw studentengroep/programma/studiejaar (1) en eventueel je groep (2). Kies vervolgens het semester of de week waarvoor je je rooster wilt raadplegen. Je kan daarbij ook je voorkeur uitspreken voor een dag en een tijdsblok (3).

2. Zoeken op naam van een docent

Je kan zoeken op docent door zijn/haar NetID in te geven.

De NetID van de prof kan je vinden in het elektronisch leerplatform Pointcarré. Als volgt: log in, ga naar Cursussen -> Curriculum informatie.

Vul bij 'Zoek docenten' de voor- of achternaam van je prof in en druk op de button 'Zoek docenten'.

3. Zoeken op opleidingsonderdeel

Wanneer je zoekt op opleidingsonderdeel (vak) is het belangrijk dat je de exacte naam ervan kent. Wanneer je zoekt op bijv. 'Orthopedagogiek' zal je niet vinden wat je zoekt als de exacte naam 'Inleiding tot de orthopedagogiek' is.

Werkstudenten/avondstudenten

De volgende faculteiten vermelden de lesroosters voor werkstudenten/avondstudenten onder een aparte heading:

• faculteit ES - Avondonderwijs (avond- en werkstudenten)
  • faculteit PE - Begeleidingsprogramma (werkstudenten) (Evening Classes)
  • faculteit RC - Begeleidingsprogramma

Wanneer je doorklikt bij de bovenvermelde faculteiten zie je bij 'kies een studiejaar' 'BP' (begeleidingsprogramma) achter de opleiding staan.

Andere faculteiten die avondonderwijs aanbieden, geven dit aan door bij de betreffende opleidingsonderdelen 'BBP' (bijzonder begeleidingsprogramma) te vermelden:

(1) Benamingen verschillen per faculteit.
(2) Weet je niet in welke groep je zit? Neem dan contact op met je faculteitssecretariaat.
(3) Niet al deze mogelijkheden zijn voor alle faculteiten beschikbaar.