Hoe schrijf ik me uit voor opleidingsonderdelen?

! Let op
  • na 15 oktober kan je zelf geen 1e semester opleidingsonderdelen en jaaropleidingsonderdelen meer uitschrijven in de SelfService Studenten
  • na 28 februari kan je zelf geen 2e semester opleidingsonderdelen meer uitschrijven in de SelfService Studenten

Nadien heb je toestemming nodig van de decaan. Contacteer hiervoor je studietrajectbegeleider.

Wens je je uit te schrijven voor een opleidingsonderdeel? Dit kan - binnen de bovenstaande deadlines - door in de SelfService Studenten te navigeren naar de tab ‘stopzetten - studieactiviteiten verwijderen’.

De menunavigatie in de SelfService Studenten hiervoor is: Hoofdmenu -> Selfservice -> Inschrijving -> Studieactiviteit verwijderen:

Je krijg nu een overzicht van de opleidingsonderdelen die je hebt geregistreerd. Om je uit te schrijven voor een opleidingsonderdeel vink je het aan (1) en klik je vervolgens op ‘stoppen geselect. st.act.’ (2):

In het volgende scherm moet je het stoppen van het vak bevestigen. Klik daarvoor op 'stoppen voltooien':

Hierna krijg je een bevestiging dat je bent uitgeschreven voor de geselecteerde studieactiviteiten:

! Wanneer er bij het vak in de kolom 'status' een rood kruis staat, ben je hiervoor niet uitgeschreven.

Lees goed de foutmelding, probeer die te verhelpen en probeer het betreffende vak alsnog uit te schrijven.

Informatie over de gevolgen van deze wijziging voor je studiegeld, kinderbijslag en leerkrediet >>>