Hoe krijg ik met de auto toegang tot de campus?

Op campus Etterbeek is een toegangssysteem met een verzinkbare paal in gebruik. Het systeem werkt op basis van nummerplaatherkenning. Dit betekent dat iedereen wiens nummerplaat geregistreerd staat automatisch toegang krijgt tot de campus. Wagens met een geregistreerde nummerplaat kunnen onbeperkt de campus op- en afrijden.

Op campus Jette is een  toegangssysteem in gebruik dat is gebaseerd op de VUB-studentenkaart en op klassieke slagbomen. Alle informatie over dit toegangssysteem is hier beschikbaar.

Op campus Kaai krijg je toegang tot de parking met een parkeerkaart. Deze kaart is ook je kopieerkaart en kun je aanschaffen in de bibliotheek. Wie al een kopieerkaart heeft, kan de parkeertoegang laten instellen in de bibliotheek op de campus (kostprijs €5).

• Studenten kunnen om toegang tot de campus te krijgen hun nummerplaat registreren via my.vub.ac.be/nummerplaat. Inloggen voor registratie doe je met je NetID.
  • Externe bezoekers moeten zich aanmelden via de intercom aan de ingangen. Zij kunnen hun nummerplaat niet via de bovenstaande link registreren.
  • Deelnemers aan evenementen ontvangen bij inschrijving meestal een speciale barcode die toegang geeft tot de campus. Wanneer er geen speciale barcode is ontvangen, kan u zich aanmelden via de intercom aan de ingangen.