Hoe kan ik mijn puntenblad downloaden en mijn punten bekijken?

Je kan jouw puntenblad downloaden en de punten bekijken via de SelfService Studenten. Log in met je NetID (hoofdlettergevoelig, gebruik GEEN hoofdletters).

Belangrijk

! Bij het inloggen in de SelfService is het belangrijk dat je inlogt met de NetID.
Gebruik niet langer het tijdelijke aanmeldingsaccount (je emailadres en een wachtwoord). Deze login gebruikte je éénmalig om je contract te tekenen. Voortaan gebruik je de NetID om in te loggen en gebruik te maken van de SelfService.

Je NetID is de login die een combinatie is van je voor- en achternaam. Het is de login die je gebruikt op Pointcarré
Voorbeeld: Naam: Maïté Bernards NetID: maiberna

! Let op: Selfservice is hoofdlettergevoelig: gebruik geen hoofdletters in jouw NetID.

Het inlogscherm van de SelfService Studenten:

Meestal zijn er twee wegen: via het navigatiemenu of via het Studentencentrum. Klik op één van de drie opties om de gedetailleerde handleiding met screenshots te bekijken.

Let op!

• Gaststudenten ontvangen hun resultaten via hun thuisonderwijsinstelling. Zij kunnen wel hun punten bekijken in de Selfservice Studenten.
  • Studenten met een creditcontract of een examencontract ontvangen na de proclamatie geen puntenblad. Zij kunnen hun punten in de Self Service Studenten enkel raadplegen.

Puntenblad bekijken en downloaden

Een puntenblad komt enkel ter beschikking na een proclamatie. Wanneer de proclamatie (= elektronische mededeling) precies plaatsvindt, verschilt van faculteit tot faculteit. In januari is dat dus enkel specifiek voor dan afstuderende studenten.

De proclamatiecode op je puntenblad is de enige officiële beslissing. Deze kan je enkel zien nadat je op de knop “puntenblad afdrukken” hebt gedrukt.

Je kunt je puntenblad consulteren door te navigeren naar:

1. Selecteer 'Puntenblad' in de drop-down lijst en klik op de uitvoerknop '>>':

2. Kies de gewenste opleiding:

3. Door op de link te klikken kan je je puntenblad zien en een pdf-bestand downloaden in het Nederlands of het Engels:

Punten bekijken

1. Je kan je resultaten van dit academiejaar op twee manieren consulteren: via het menu of via het studentencentrum

• Navigeer via het menu als volgt: Hoofdmenu > Inschrijving > Mijn cijfers tonen OF
  • Navigeer via het studentencentrum

2. Vervolgens krijg je de cijfers te zien van het laatste academiejaar waarin je bent ingeschreven.

De vijfde kolom is je resultaat, de meest rechterkolom geeft weer wat je cijfer inhoudt voor je cijfergemiddelde. Selecteer indien gewenst een andere periode of ga naar een overzicht voor alle academiejaren.

Bij de opleidingsonderdelen waarvoor je was ingeschreven voor de 2e zittijd, zal je twee maal een resultaat zien: je resultaat van de 1e zittijd en je resultaat van de 2e zittijd:

Je resultaat van de 1e zittijd wordt niet meegerekend voor je gemiddelde in de 2e zittijd.

De “statistieken studieperiode” onderaan de pagina rekenen je cijfers van de 1e zit wél mee voor het gemiddelde. Dit klopt niet. Het juiste gemiddelde vind je altijd door je officiële puntenblad te downloaden.

3. Indien je de cijfers van een vorig academiejaar wil zien kies je “andere periode”

Deelcijfers per opleidingsonderdeel

1. Indien je docent je beoordeelt per opdracht (taak, examen, etc.) en deze cijfers ook ingeeft, kan je dit op twee manieren bekijken:

• via het menu: Hoofdmenu -> Selfservice -> Inschrijving -> Mijn opdrachten bekijken

OF

• Via het Studentencentrum

2. Kies het gewenste academiejaar:

3. Vervolgens kies je het vak waarvoor de docent de deelcijfers heeft ingegeven (let op: deze punten staan op 100):