Hoe kan ik herinschrijven voor mijn opleiding?

Nadat je van je faculteit je proclamatie (voor de eerste zit of de tweede zit) hebt ontvangen, ontvang je van het Studenten Administratie Centrum een e-mail zodra je je kan herinschrijven.

! Elke bachelor, master, schakelprogramma, voorbereidingsprogramma, master na master, specifieke lerarenopleiding, doctoraat en creditcontract wordt beschouwd als een aparte opleiding. Voor iedere opleiding die je wilt volgen, moet je dus (her)inschrijven.

Wil je opnieuw inschrijven voor je opleiding?

Bijvoorbeeld: Je was vorig jaar ingeschreven voor een Bachelor of Arts in de Kunstwetenschappen en Archeologie en je wil je opnieuw inschrijven voor de Bachelor of Arts in de Kunstwetenschappen en Archeologie.

Meld je aan met je NetID en je wachtwoord via de SelfService Studenten en ga via Hoofdmenu > SelfService > Inschrijving > SelfService herinschrijving naar de tab ‘Herinschrijvingen’.

Kies de opleiding waarvoor je wil herinschrijven en klik op “doorgaan”. Hierna word je gevraagd je akkoord te verklaren met het Onderwijs- en examenreglement door het vinkje ‘schrijf mij in’ aan te vinken en te klikken op ‘indienen’.

Nu ben je officieel ingeschreven en ontvang je je studentenkaart en inschrijvingsgetuigschriften

• per post wanneer je een woonadres hebt in België, Nederland, Duitsland, Frankrijk of Luxemburg
  • via het Studenten Administratie Centrum (SAC) in het geval je geen woonadres in België, Nederland, Duitsland, Frankrijk of Luxemburg hebt
    Kom persoonlijk langs bij het SAC om je studentenkaart en inschrijvingsgetuigschriften op te halen.

Mocht je problemen hebben met je herinschrijving, dan kan je de volledige handleiding bekijken, de pagina SOS inschrijvingen: herinschrijven in dezelfde opleiding raadplegen of je contact opnemen met het Studenten Administratie Centrum.