Mindfulnesstraining

Mindfulness (voluit Mindfulness-Based Stress Reductie) is een wetenschappelijk onderbouwde vorm van aandachttraining waarin je vaardigheden leert om beter om te gaan met de gevolgen van stress. Het programma combineert aandachttechnieken (die hun oorsprong hebben in meditatiepraktijken) met wetenschappelijke psychologische inzichten over omgaan met stress, angst, piekeren, depressie, vermoeidheid en ziekte.  ‘Mindfulness’ betekent intentioneel aandacht geven aan wat je ervaart in het moment (gedachten, gevoelens, lichamelijke en zintuiglijke gewaarwordingen) op een niet-oordelende, niet-reactieve manier. In diverse aandachtoefeningen ontwikkel je het vermogen om bewust te zijn van wat er omgaat, en zowel aangename als moeilijke ervaringen te onderkennen, zonder je te verliezen in zelfondermijnende emotionele reactiepatronen en piekeren. Je cultiveert daarbij een milde en ondersteunende houding jegens jezelf en anderen. 

Het programma wordt aangeboden in groep in een 6-tal sessies van 2u met 1 terugkomsessie. In de sessies worden de meditatieoefeningen aangeleerd, wordt educatie gegeven over mindful stresshantering en is er mogelijkheid tot uitwisselen rond de oefenervaring. Het oefenen thuis is essentieel. Daartoe ontvang je een syllabus en audio-opnames van de mindfulnessoefeningen.

De training wordt gegeven door Ineke Van Mulders, klinisch psychologe en gecertificeerd mindfulnesstrainer.

DATA: op dinsdagmiddag (12.00u -14.30u): 20/2 - 6/3 - 13/3 - 20/3 - 27/3 - 17/4  en terugkomsessie op 22/05/2018 (data kunnen aangepast worden in overleg met de deelnemers) - Campus Etterbeek, lokalen nog te bevestigen

In een voorafgaandelijk individueel intakegesprek met de trainer wordt nagegaan of dit mindfulness aanbod op dit moment aansluit bij jouw noden, verwachtingen en motivatie. Een afspraak voor dit gesprek maak je met de trainer nadat je je hebt aangemeld voor de training.

VOLZET !