Cultuur

Op deze pagina kom je meer te weten over het culturele aanbod aan de VUB en Brussel. Veel plezier!

KultuurKaffee » 

Tot de lente van 2015 vormde het legendarische KultuurKaffee het culturele centrum van de Vrije Universiteit Brussel.

Door het nieuwe XY-project komt er echter een vernieuwde en gemoderniseerde concertzaal en gallery in de plek. In afwachting organiseert de dienst cultuur BANG!, een reizend cultuurfestival door Brussel.

 

BANG! reist Brussel door »

Na curators Teun Verbruggen, Saskia De Coster, Johannes Verschaeve en Sachli Gholamalizad werd een vijfde artiest bereid gevonden BANG! #5 samen te stellen.

Rond 20 februari 2017 stellen we het programma voor. Keep in touch!

 

BILL: tal van voordelen op je studentenkaart »

Dankzij het EYCA-logo op je studentenkaart geniet je van de internationale cultuurvoordelen van een BILL-bundel, d.w.z. 60.000 kortingen in Vlaanderen, Brussel en 38 Europese landen.

Via Bill.be heb je toegang tot de Brusselse feesttips, cultuur & lifestyle, wedstrijden en een wekelijkse superdeal.

 
 
 

UiT in Brussel: grasduinen in het Brusselse cultuuraanbod »

Ontdek met UiT in Brussel het Nederlandstalige culturele en vrijetijdsaanbod dat Brussel rijk is. De online agenda staat boordevol inspirerende activiteiten, van musea en expo's tot inspirerende rondleidingen.

Wens je nog extra tips? Stuur dan een e-mail naar info [at] uitinbrussel [dot] be of bel hen op 02 278 11 11.

 

 

Paspartoe: dé vrijetijdspas voor Brussel »

Paspartoe is een spaar- en voordelenpas: punten spaar je bij deelname aan een activiteit van een Paspartoe-aanbieder en in ruil voor deze punten ontvang je voordelen.

Deze pas geeft je voordelen bij tal van cultuur-, jeugd- en sportactiviteiten in Brussel. Een theater, concert, kookcursus: Paspartoe is jouw sleutel tot vrije tijd.
 
Het KK beschikt sinds 2017 ook over een groeps-paspartoe: Indien je met minstens 7 deelnemers een activiteit van de één van de Paspartoepartners (check via link hiernaast) wil bijwonen kan je per deelnemer een reductie tot 6€ euro krijgen.  Verdere tekst en uitleg na contactname met Jade en/of Niklaas.

 

 
 

Cultuurkalender: van januari tot december »

Hoewel de grootste Brusselse culturele evenementen oplijsten onbegonnen werk is, doen we met onze cultuurkalender toch een gooi in de goede richting.

 

 

Culturele studentenkringen »

Op de Vrije Universiteit Brussel zijn ook verschillende culturele studentenverenigingen actief.

Zo heb je de VUB Players (theater & musical), Café Latté (koor), Het Vrije Podium (toneel) en - uiteraard - het VUB Orkest

 
 

Onze selectie »

Lees hier onze uitgebreide selectie van de belangrijkste Brusselse cultuurportalen, cultuurpartners, gemeenschapscentra, enzoverder.