Les- en examenrooster

Lesrooster

Je kan nu reeds het lesrooster voor academiejaar 2017-2018 onder voorbehoud raadplegen. Let wel: beperkte wijzigingen zijn nog mogelijk tot en met 1 september 2017.  
De lessen van het eerste semester starten op maandag 25 september 2017. Dit is week 2 van het academisch jaar. In het tweede semester beginnen de lessen op maandag 12 februari 2017 (week 22).
De lerarenopleiding organiseert een voorbereidingsweek in week 1 van het academiejaar (18/09/2017 tot en met 22/09/2017)! Schrijf dit alvast in je agenda. Tijdens deze week dien je afspraken in te plannen met je stagebegeleiders en één van de twee kick off momenten bij te wonen. Meer informatie volgt vanaf 21 augustus. 

Tip! Het wordt aangeraden om dagelijks je lesrooster te raadplegen. Zo ben je steeds op de hoogte van de laatste wijzigingen. Voor avondstudenten kunnen er ook lessen georganiseerd worden op zaterdagvoormiddag.

 lesrooster

Vragen bij je uurrooster?

De modulaire opbouw van de lerarenopleiding betekent dat je uurrooster kan verschillen van week tot week. Voor zo'n duidelijk mogelijk overzicht, kies je er daarom best voor om het uurrooster week per week te raadplegen, en niet per semester.

Je vindt hier een gedetailleerd overzicht van de activiteiten en locaties van Module 1: Urban Education (week 1: 25/09/2017 t.e.m. 01/10/2017). 

 Alle overige opleidingsonderdelen zichtbaar in je uurrooster , vormen een integraal onderdeel van je lerarenopleiding. De enige uitzondering daarop vormen de vakdidactieken die in je uurrooster verschijnen. Daarvan volg je steeds de vakdidactiek gelijknamig aan je profiel + je tweede vakdidactische keuze

Examenrooster

De data van de examenperiodes vind je terug in de academische kalender.

Roosters

Het VOORLOPIG examenrooster voor het eerste semester (15/01/2018 t.e.m. 03/02/2018) is hieronder raadpleegbaar.

Via onderstaande link kan je alle examenmomenten raadplegen. Let op! Voor sommige examens dien je een tijdslot te reserveren via Pointcarré.

Examenrooster 1ste examenperiode - 1ste zittijd (januari 2018)

Nuttige informatie

Samenstelling examencommissie en beroepscommissie

Samenstelling examencommissie en beroepscommissie academiejaar 2016-2017.

Ombudspersoon

Met opmerkingen en klachten over de examenregeling, het examenverloop, de beoordeling van de masterproef, de deliberatie, het bekendmaken van de resultaten, de studievoortgang op basis van examens en het halen van een creditbewijs kan je terecht bij de ombudspersoon van de lerarenopleiding:

Prof. dr. Katrien Struyven
Gebouw B, lokaal 3B253
[E] katrien [dot] struyven [at] vub [dot] ac [dot] be
[T] 02/629.11.32

Ziekte en afwezigheid

Indien je door overmacht (ziekte, overlijden, ongeluk,...) niet kan deelnemen aan examen vul je het overmachtsformulier examens 2016-2017 in.

Indien je niet kan deelnemen aan het examen waar overmacht niet van toepassing is, kan je gebruik maken van het aanvraagformulier wegens overlap.

Deliberatie en studievoortgang

Deliberatie

De deliberatie is voorzien op vrijdag 7 juli 2017.

Wil je weten hoe het zit met eventuele buispunten?
Hoe worden de examencijfers afgerond?
Wanneer ben je nu geslaagd met voldoening, onderscheiding, grote of grootste onderscheiding?

Het antwoord op deze vragen kan je hier nalezen.

Studievoortgang

De VUB hecht belang aan voldoende studievoortgang. Indien je niet voldoende studievoortgang boekt, kan de examencommissie bindende voorwaarden opleggen voor je herinschrijving in dezelfde opleiding.

Alle informatie hierover vind je hier terug.

Studievoortgangsbeslissing

Indien je niet akkoord gaat met een studievoortgangsbeslissing die jou is opgelegd, kan je hiertegen in beroep gaan.