Webmail/Office 365

Office 365 is de combinatie van het vertrouwde office-pakket (word, excel,…) met een online component. Dit betekent dat je al je documenten op elk moment vanaf elk mobiel toestel kan raadplegen en bewerken.

Naast het online bewerken kan je je documenten ook lokaal op de computer bewerken. Hiervoor kan je als student het officepakket gratis downloaden (max. 5-maal) zodra je Office 365-account is geactiveerd.

1. Wanneer krijg ik toegang tot Office 365?

De IT-dienst van de VUB doet een stapsgewijze migratie van de studenten. Zo gauw het jouw beurt is, zal je een e-mail ontvangen op je VUB-mail met als onderwerp ‘Student migration O365’.

2. Hoe activeer ik mijn Office 365-account?

Om gebruik te kunnen maken van Office 365-account moet je alleen je wachtwoord resetten en enkele instellingen nakijken. Hoe je dit moet doen, vind je hier.

OPGELET:de reset zal alleen werken zodra je e-mail hebt ontvangen van het Office 365-team.

De activatie van je Office 365 betekent meteen ook de opstart van je @vub.be e-mailadres. De e-mails verstuurd naar je @vub.ac.be-adres worden geforward naar je nieuw @vub.be-adres.

3. Hoe log ik in op mijn Office 365?

Surf naar portal.office.com en log in met je nieuwe e-mailadres: voornaam [dot] achternaam [at] vub [dot] be + wachtwoord.

Waar vind je hulp bij Office 365?

Vind je geen antwoord op je vraag? Check Service now